موسسه ژن فن آوری اوژن برگزار میکند:
دوره کارآموزی مهندسی ژنتیک مقدماتی
سرفصل و محتوا:
استخراج DNA
طراحی پرایمر
کاربرد PCR و انواع آن
روش PCR و اجزای آن
ژل الکتروفورز
Sanger sequencing
Blast

مهندسی ژنتیک، دستکاری مصنوعی، اصلاح و ترکیب مجدد DNA یا سایر مولکولهای اسید نوکلئیک بهمنظور اصلاح ارگانیسم یا جمعیتی از موجودات است.
تحولات تاریخی
در ابتدا اصطلاح مهندسی ژنتیک به تکنیکهای مختلفی اطلاق میشد که برای اصلاح و یا دستکاری موجودات زنده از فرایندهای وراثت و تولیدمثل استفاده میشدند. بنابراین طبق این تعریف، این اصطلاح گسترهای از مفاهیم از انتخاب مصنوعی تا تمامی تکنیکهای زیست پزشکی ازجمله لقاح مصنوعی، شبیهسازی و دستکاری ژن را شامل میشد. در اواخر قرن بیستم میلادی، این اصطلاح بهطور خاص صرفاً به روشهای فناوری ساخت DNA نوترکیب (یا کلونینگ ژن) اشاره دارد، که در آن مولکولهای DNA از دو یا چند منبع یا در سلول و یا محیط آزمایشگاهی ترکیب میشوند و سپس وارد ارگانیسمهای میزبان شده و در آنجا شروع به تکثیر میکنند.
امکان استفاده از فناوری DNA نوترکیب با کشف آنزیمهای محدودکننده در سال 1968 توسط میکروبشناس سوئیسی ورنر آربر قابلاجرا شد. یک سال بعد همیلتون اسمیت، میکروبیولوژیست آمریکایی، آنزیمهای محدودکننده نوع II را به شکل خالص درآورد. این آنزیمها بهواسطه دارا بودن قابلیت برش DNA در یک محل خاص (در مقابل آنزیمهای محدودکننده نوع I، DNA را در جایگاه توالی غیراختصاصی برش میدهند) برای مهندسی ژنتیک ضروری بهحساب میآیند