موسسه ژن فن آوری اوژن برگزار میکند:
کارگاه استخراج DNA الکتروفورز PCR
محتوا و سرفصل:
استخراج DNA
نکات استخراج DNA
محلول سازی
کاربرد PCR و انواع آن
روش PCR و اجزای آن
ژل الکتروفورز

استخراج DNA
اساس تمام تحقیقات بیوتکنولوژی، دستکاری DNA و آنالیز آن است. پیش از تمامی تکنیکها، به عنوان مثال به منظور تهیه DNA نوترکیب و تستهای تشخیصی، محققان نیازمند متدهایی به منظور استخراج DNA از ارگانیسمهای مختلف و خالصسازی آن تا حد معینی هستند. تکنیکهایی که برای استخراج DNA استفاده میشوند، بسته به منبع نمونه، اندازه و قدمت آن متفاوتند.
با توجه به تنوع فراوان این روشها، اشتراکاتی هم مابین آنها وجود دارد. آن جدا کردن DNA از سایر اجزای سلولی است. این DNA میتواند DNA کروموزومی، پلاسمید و یا باکتریوفاژ باشد. میتواند از تمام نمونههای بیولوژیکی مانند بافتهای زنده و فیکسشده، سلولها و … استخراج شود. استخراج DNA باید به ملایمترین شیوه ممکن لیز بافت صورت بگیرد. تا از آسیب به DNA و شکستن آن به قطعات کوچکتر جلوگیری شود.
استخراج DNA برای اولین بار در سال ۱۸۶۹توسط فردریش میشر، پزشک سوئیسی، انجام گرفت. وی تلاش کرد که به منظور آزمایشات خود، سلولها را از گرههای لنفاوی استخراج کند. اما تامین غلظت مناسبی از لنفوسیتها بسیار دشوار و حتی غیرممکن بود. در نتیجه، سلول مورد نظر او به لوکوسیتها تغییر یافت که از چرک تجمع یافته در پانسمانهای جراحی به دست می آمدند. در ابتدا، تمرکز میشر روی انواع گوناگون پروتئینهایی بود که لوکوسیتها را تشکیل میدهند. او توانست نشان دهد که پروتئینها ماده اصلی تشکیلدهنده سیتوپلاسم سلول میباشند. در حین این آزمایشات، وی متوجه شد که در صورت افزودن اسید به محلول، مادهای تهنشین شده و با افزودن باز دوباره حل میگردد. به این ترتیب برای نخستین بار، رسوب ناخالصی از DNA به دست آمد